Annemieke Groot Koerkamp

2

My Progress

I'm running 150 kms this month to leave MS behind

My Progress

532 KMS

My target

150 KMS

Steun mij en draag bij aan een wereld zonder MS

Ik doe mee met The MAY 50K. In mei ga ik minimaal 50 kilometer bewegen. Om mijn grenzen te verleggen en om geld op te halen voor baanbrekend MS-onderzoek.

Er leven 25.000 mensen in Nederland met MS en ik heb jouw hulp nodig voor een wereld zonder MS.

Als we het samen doen kunnen we veel bereiken! Dankzij de samenwerking van de Internationale MS Federatie en Stichting MS Research komt een wereld zonder MS. Samen kunnen we levens veranderen.

Zou je mij willen sponsoren? Elke bijdrage helpt!

Ontzettend bedankt!

My Updates

Hier doen we het voor!

Maandag 13/5 ben ik gestart met voor mij nieuwe medicatie, Tecfidera. 
Na in de beginjaren mezelf te hebben geïnjecteerd met eerst Rebif en later Avonex, heb ik ook jarenlang (zo'n 11 jaar) helemaal geen medicatie gebruikt. In die jaren is er, door onderzoek, medicatie (her)ontwikkeld waardoor ik nu mag slikken i.p.v. spuiten.

De lijst met mogelijke bijwerkingen van deze pillen klonk niet aangenaam maar je kunt ze nooit allemaal hebben, toch?! En van de bijwerkingen zul je toch ook niet meteen last hebben, dat goedje moet toch ook eerst opbouwen...toch?!

Nou, denk dat ik toch maar een bingokaart ga maken, want de eerste twee had ik al snel te pakken! 

De capsules klinken alsof er poederwasmiddel in zit, wanneer je er mee schudt (net kleine sambaballetjes) en dat je daar misselijk van wordt, is dan ook niet zo vreemd. 
Check, dat is nummer één!

En 'flushing', las ik, dat klinkt ook nog best onschuldig. 
Aangezien de perimenopauze toch ook al is ingezet, leek me dit nog een 'te doen' iets en maandag viel dat ook nog wel mee. Beetje warm, jeukerig en rode armen.
Maar na gisteren denk ik daar echt anders over! 
Zat nietsvermoedend op de bank televisie te kijken, toen er iets begon te kriebelen in mijn nek. Op mijn armen. Schouders. Gezicht. Benen. Beetje warm werd het ook. Erg warm!
Toen ik in de spiegel keek, snapte ik het: roder dan rood! En later warmer dan warm. 
Vooruit, ook deze kunnen we afvinken! Gelukkig duurde het maar een uurtje en toen trok het weer weg.

Vanmorgen wezen hardlopen en zo ontbijten. Daarbij pil nummer vijf. Benieuwd wat deze gaat brengen.
In ieder geval al op de helft...en er over:
Op de helft van de maand en over de helft van het aantal te lopen kilometers. Nog 48 te gaan, dat moet lukken. Zeker als de bijwerkingenbingokaart het hier bij laat.
Ik hoef niet zo nodig bingo ;)

Klaar voor de start...

1 mei, start van The May 50K maar ook Dag van de Arbeid.
En gewerkt moest er worden vandaag, want de eerste 5km kwamen niet uit de strakblauwe lucht vallen!
Maar da's helemaal niet erg, want het waren de eerste officiële kilometers voor The May 50K en ik liep ze om geld op te halen voor onderzoek naar behandeling van MS.
Op de dag af 24 jaar geleden, verhuisde ik tijdelijk terug naar mijn ouders, omdat ik na een echtscheiding mijn huis had moeten verkopen.
De dagen er voor nog lopen buffelen en sjouwen met mijn spullen en 1 mei plots krachtverlies aan de linkerkant van mijn lijf. Mijn arm en been deden voor spek en bonen mee, ik praatte met dubbele tong en zag dubbel.
Waar de huisarts bij eerdere, vage klachten nog dacht aan stress i.v.m. wat er op dat moment in mijn leven speelde, waren dit voor hem wel serieuzere klachten en stuurde me door naar de neuroloog.
Na wat simpele testjes, die ik toch barslecht uitvoerde, mocht ik direct voor een midweek inchecken in Hotel Ziekenhuis.
Een vermoedelijk diagnose werd al snel gesteld en later, na een ruggemergpunctie en onderzoek van het hersenvocht, was het zeker: Multiple Sclerose.
Omdat er eerder dit jaar nieuwe vlekken op mijn hersenscan te zien waren, begin ik deze maand met preventieve medicatie, om meer vlekken (ontstekingen) tegen te gaan.
Medicatie die ontwikkeld kon worden, omdat er geld voor onderzoek was.
Met meer geld voor nieuwe onderzoeken, kan MS hopelijk voorkomen of genezen worden, daarom ren ik ook dit jaar weer mee met The May 50K!
Succes aan alle wandelaars, hardlopers, rollers en wie dan ook die op zijn/haar eigen manier mee doet en dank aan alle donateurs: samen maken we ons sterk tegen MS!

Mijn beurt

Ik heb altijd een beetje moeite met geld ophalen 'voor het goede doel'.

Dat begon vroeger al, met het verkopen van Kinderpostzegels en later met sponsorlopen op de middelbare school, om geld in te zamelen voor een dorp en school in Guatemala.
Het doel was heus goed maar vragen om geld, voelde voor mij nooit goed.

Het géven aan het goede doel, vond en vind ik minder lastig.
In mijn familie kwamen genoeg ziektes voor, waarvan we de gevolgen zagen, dat een geldelijke bijdrage in de collectebus stoppen van betreffende fondsen, nooit een probleem was. KWF, de Hartstichting en het Diabetes Fonds om er maar eens een paar te noemen. Maar ook het Leger des Heils, de Dierenbescherming en Natuurmonumenten konden altijd op steun rekenen.

En toen kreeg ik zelf de diagnose MS. Niet veel later na die diagnose, kwam er een collectant aan de deur die collecteerde voor het MS fonds. Ik heb niets gegeven. Ik was zo geschrokken van het feit, dat ik nu eigenlijk iets voor mijzelf gaf!?

Maar dan nu toch dat ik voor de tweede keer mee loop voor TheMay50k en Stichting MS Research.
Een beetje voor mezelf maar vooral voor hen die het zwaarder troffen, waaronder mijn lieve schoonzus.
Ik loop zo'n 20 jaar voor op haar (ik 24 jaar MS, zij 4 jaar) en zij ervaart al dagelijks zoveel meer last er van, dat ik graag mijn beste beentje voor zet om geld in te zamelen voor onderzoek! 
24 jaar terug heeft zij mij geholpen door o.a. advies te geven m.b.t een second opinion in het Erasmus MC en heeft zij mij gesteund, nu is het mijn beurt!

Mijn eerste, voorzichtige streefbedrag, heb ik al op kunnen hogen: 
Dank jullie wel voor de donaties die ik al heb mogen ontvangen, echt geweldig! 

Dat ga jij makkelijk halen!

In mei 2000 werd er bij mij MS gediagnosticeerd, n.a.v. een best heftige schub, waarbij alleen al recht vooruit lopen, echt een uitdaging was. Dat ik überhaupt ooit zou gaan hardlopen, lag zeker toen niet in de lijn der verwachting.

En toch loop al zo'n 14 jaar hard!
Sinds de coronaperiode met grotere regelmaat, om alle ellende lekker van mij af te lopen, en de afgelopen vijf maanden zelfs elke dag.
Na jaren alleen maar deel te hebben genomen aan een lokaal 8km evenement, heb ik in de afgelopen 4 jaar een aantal halve marathons gelopen en ook twee keer de hele marathon.

Niet gek dus, dat de mensen nu tegen mij zeggen dat ik mijn streefdoel van 150K makkelijk ga halen.
Deze keer zit er echter wel een addertje onder het gras, aangezien ik komende maand ook met medicatie ga starten.
Bij de recentste scan in januari, zijn er nieuwe vlekken op mijn hersenen gevonden en opgeteld bij die er al waren, was dat toch het seintje voor de neuroloog om te adviseren te starten met pillen.

Ik hoop dat ik weinig tot geen bijwerkingen zal hebben (van bijsluiters word je nooit blij) en dat ik in mei (en daarna natuurlijk!) lekker door kan blijven lopen.

Vandaag gestart met een klein rondje, omdat er morgen een 10K wedstrijd op het programma staat.

Keep you posted!

Thank you to my Sponsors

26

Dicky Van Dongen

10.40

Ruths_runs

Veel respect voor jou 💪🏼

52

Gemma Groot Koerkamp

Goed bezig Miek. Samen staan we sterk!!

10.40

Carina Slingerland

Goed bezig! Je bent een Topper❤️

10.40

Kelly

26

Sandra Van Der Giesen

Vriend ik ben rete trots op je. Je bent super mama, super vrouw, power vrouw en mijn beste vriend. Je loopt met MS voor MS, helpt mensen in de laatste fase van hun leven en je brengt een vervallen en soms vergeten graf weer terug naar het leven. You go girl! Love You!

52

Yvonne B

Fantastisch wat jij voor je mede-lotgenoten doet!

25

Michiel En Marleen

15.60

Anonymous

5.20

Harry Veldkamp

Steuntje in de rug voor goede doel!

52

Arne

Bikkel! Op naar een wereld zonder MS!

25

Ursula Van Herwaarden

10.40

Christiaan J

15.60

Anonymous

25

Daniëlle

Veel succes weer!

10

Karin Beek

Succes!

26

Anja Groot Koerkamp

5.20

Anonymous

10.40

Jacqueline H

Annemieke Powerrrrr! Wat een kracht en doorzettingsvermogen. Diepe buiging voor jou.

26

Anonymous

Show more