Alle antwoorden
op jouw vragen

Uitdaging

Wat is The May 50K?

add remove

The May 50K is een gezamenlijke fitness- en fondsenwervingsactie van de Internationale MS Federatie (MSIF) en Stichting MS Research. We dagen mensen uit in beweging te komen en minimaal 50 kilometer af te leggen in de maand mei en om geld in te zamelen voor baanbrekend MS-onderzoek. 
Ook streven wij internationaal naar toegankelijke behandelingen voor alle mensen met MS, ongeacht hun land van herkomst of waar ze wonen.

Hoeveel kost het om mee te doen?

add remove

Aanmelden en meedoen met The May 50K is gratis. Je kunt je hier direct aanmelden en jouw grenzen verleggen.

Waar en wanneer is The May 50K?

add remove

The May 50K is een online fitness evenement. Met het werven van Fondsen kan je direct na je aanmelding mee beginnen. Je kilometers tellen van 1 tot en met 31 mei. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je jouw uitdaging aangaat.

Wat kan ik doen om mee te doen?

add remove

Waar je ook woont, hoe fit je ook bent, jij bepaalt waar, wanneer en hoe je  meedoet aan The May 50K. Is hardlopen echt niets voor jou? Ga dan bijvoorbeeld wandelen of zwemmen. Jij kunt de uitdaging aangaan op de manier die bij jou past. Als je een rolstoel gebruikt kun je het aantal kilometers bijvoorbeeld aanpassen naar wat voor jou uitdagend is. Als je je een doel stelt dat jou echt uitdaagt zijn anderen nog eerder bereid jou te sponsoren.

Kan ik ook zwemmen of fietsen voor The May 50K?

add remove

Zeker weten! Het is helemaal aan jou hoe je The May 50K invult! Fiets, bakfiets, step, te paard. Allemaal goed. Zolang je maar beweegt en je kilometers registeert.

Aanmelden

Hoe kan ik me aanmelden?

add remove

Via de aanmeldknop op de homepage of hier
Maak vervolgens een account aan of als je al eerder meegedaan hebt, log in op je bestaande account.
Kies vervolgens je uitdaging. Hoeveel kilometers wil je gaan afleggen in de maand mei?
Geef aan hoe je dat gaat doen en bepaal je streefbedrag.
Iedereen die een donatie ontvangt, krijgt vanuit Stichting MS Research een geweldig The May50K T-shirt toegestuurd. Vandaar dat we ook graag je maat en adresgegevens ontvangen.

Hoe kan ik meedoen met een bestaand team?

add remove

Je kunt je aansluiten bij een team door op de knop "teamlid worden" te klikken op een teampagina. Als een team privé is moet je de teamcaptain vragen jou een uitnodiging te sturen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord resetten?

add remove

Log in op jouw The May 50K account en ga naar jouw dashboard. Klik op 'mijn account' en vervolgens op 'reset wachtwoord'.

Fondsenwerving

Waar gaat het opgehaalde geld naartoe?

add remove

Stichting MS Research werkt samen met de MS International Federation (MSIF). De opbrengsten van de The May 50k worden aangewend voor de financiering van zowel nationale als internationale onderzoeksprojecten.

Stichting MS Research zorgt ervoor dat 70% van het geld dat je inzamelt besteed wordt aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van en oplossingen voor (leven met) MS in Nederland.

De andere 30% wordt door de MSIF besteed aan internationaal MS-onderzoek en toegang tot zorg en behandelingen wereldwijd.

Samen zorgen we ervoor dat het MS-onderzoek, nationaal en internationaal, een stap verder komt. Dank je wel dat jij meehelpt aan een wereld zonder MS.

Hoe kan ik mijn fondsenwervingsdoel aanpassen?

add remove

Log in op jouw The May 50K account en ga naar jouw dashboard. Klik op 'pas mijn pagina aan' en pas jouw doel aan!

Ik heb een donatie ontvangen, maar deze is niet zichtbaar op mijn actiepagina. Hoe kan dit?

add remove

Het komt voor dat een donatie lijkt bijgeboekt en afgeschreven van de rekening van de donateur, maar toch niet zichtbaar is op een actiepagina. Dit kan gebeuren door een storing of uit een veiligheidsoverweging vanuit de bank. Bijvoorbeeld als de naam van donateur afwijkt van diens naam op zijn rekening. Het gedoneerde geld wordt dan binnen enkele dagen weer teruggeboekt op de rekening van de donateur. Met als afzender Stichting MS Research en een Duits rekeningnummer. Mocht de donatie na 5 dagen nog niet zijn teruggeboekt, stuur dan een mailtje aan inactievoorms@msresearch.nl en we duiken er verder in.

Mijn activiteiten

Kan ik mijn kilometers ook al vóór mei registreren?

add remove

Natuurlijk kan dat! Zie het als oefen kilometers in aanloop naar de maand mei. Op 1 mei gaat de tellerstand naar nul.

HOE KAN IK MIJN KILOMETERS REGISTREREN?

add remove

Je kunt op twee manieren je kilometers registreren:

  1. handmatig; dit doe je door in te loggen en vervolgens op je actiepagina bij 'mijn activiteiten' je activiteit plus de gemaakte kilometer in te voeren.
  2. Koppel je actiepagina aan een fitness tracker of app. We kunnen koppelen met FitBit en Garmin. Met de app kun je je kilometers automatisch synchroniseren met je actiepagina. Via je smartphone kun je app downloaden en van start gaan. Als je een account hebt aangemaakt op de app van jouw voorkeur, dan kun je inloggen in je MAY 50K account. Ga vervolgens naar de tab 'Mijn activiteiten' om jouw app te linken aan je actiepagina. Het kan tot 24 uur duren voordat de activiteit van jouw app wordt geupdate op de actiepagina.

Daarnaast werken we ook dit jaar niet samen met Strava. Uiteraard kun je voor jezelf met Stava je afstand bepalen, het registreren doe je dan handmatig.

Registreer je kilometers!

Het is belangrijk dit te doen.Hiermee toon je aan je achterban aan hoe serieus je bezig bent en welke stappen je al gezet hebt op weg naar je doel.